Дерев’яний будиночок – прекрасне місце для ігор та навчання, а також чудова можливість для дитини створити власний світ та провести час наодинці зі своїми думками та мріями. Маючи таку хатинку малюки вчаться самостійності, слідкують за чистотою у приміщенні та розміщують свої речі за власним бажанням. А от батькам зі свого боку необхідно потурбуватись про безпеку та довговічність такої споруди, аби дітлахи могли почуватись у ній максимально комфортно.

Іграшковий будиночок – це простір для фантазії, оскільки його можна змінювати та удосконалювати відповідно до своїх вподобань та творчих здібностей. Один із найбільш нескладних способів покращити куплену хатинку – пофарбувати її. Обравши правильну фарбу та дотримавшись необхідних вимог під час роботи, можна зробити так, що будиночок буде виглядати, як новий, навіть через кілька років після покупки!  

фарба для дитячого доміка

Перш за все, необхідно визначитись з кольором. Серед широкої палітри відтінків обрати щось конкретне буде вкрай непросто. Проте прийняття рішення стосовно кольору фарби можна перетворити у цікаве заняття для всієї родини. Обов’язково варто врахувати побажання малюка, оскільки будиночок буде його особистим та особливим місцем. Також варто спробувати підібрати такий колір, аби пофарбована хатинка могла гармонійно доповнювати інтер’єр вашого двору чи приміщення, у якому вона буде розміщуватись.

Наступний крок – це підготовка поверхні. Перед фарбуванням деревину необхідно обробити спеціальними засобами проти гниття, вологи та комах. Головним критерієм при виборі типу грунтовки повинна бути її не токсичність.

Яку фарбу для дитячого дерев’яного будиночка обрати?

Широкий асортимент фарб для деревини дає можливість обрати з-поміж великої кількості варіантів те, що відповідатиме конкретно Вашим вподобанням та фінансовим можливостям. Проте варто знати про недоліки та переваги кожного виду фарби.

Найбільш поширеними видами фарб є:

  • Масляні;

Мають широку палітру кольорів, чудово підходять для фарбування фасаду будинку. З мінусів – така фарба сохне довше доби, з часом тріскається та вигорає на сонці.

  • Алкідні;

Популярні завдяки своїй доступній ціні, можливості протистояти перепадам температур, волозі та дії сонячного проміння. Покрита алкідними фарбами поверхня висихає протягом 12 годин.

  • Акрилові;

Головна перевага – екологічність, оскільки в основі фарби – вода. Акрилові фарби перешкоджають потраплянню вологи, завдяки чому матеріал будиночка буде більш довговічним. Палітра такої фарби складається з різноманітних яскравих відтінків.

  • Акрилатно – алкідні антисептики.

Поєднують у собі переваги акрилових та алкідних фарб. Основний плюс – довговічність. Використовуються для фарбування як нових, так і вигорівших та старих поверхонь.

До удосконалення дитячого дерев’яного будиночка варто підходити з великою відповідальністю, оскільки Вам доведеться здійснити зміни у особливому для вашого малюка місці – його власній хатинці. Тому не шкодуйте своїх сил та часу і уважно обирайте тип та колір фарби. Відповіддю на Ваші старання буде щира радість малюка та ігри у оновленому будиночку з ще більшим задоволенням.