Завдяки великому різноманіттю таких посудин підібрати відповідний варіант для квітки будь-якого виду та розміру можна без жодних труднощів.

Проте ті господарі, які вважають колекціонування декоративних рослин своїм справжнім захопленням і приділяють йому немало часу, з особливою увагою підходять не лише до турботи за квітами, а й до підбору горщика для них або навіть виготовляють їх власноруч.

Що необхідно для того, щоб зробити горщик для квітів у домашніх умовах?

Перед початком роботи над виготовленням дерев'яного горщика необхідно точно знати про особливості квітки, яка стане майбутнім власником Вашого виробу, оскільки різні рослини потребують різних умов для гарного росту.

Далі слід визначитись з матеріалом. Тут вже все залежить виключно від особистих вподобань, можливостей та майстерності господаря. Горшки для квітів можна виготовити з металевих бляшанок, глини, гіпсу чи будь-яких інших ємностей, які забезпечили б достатньо місця для комфортного існування рослини. Та традиційним та, на наш погляд, найбільш красивим, місцем для зберігання квітів є горщики з дерева.

Переваги дерев'яного горщика для квітів:

  • Просто виготовляється. Цю нескладну конструкцію можна виготовити маючи навіть мінімум матеріалів, інструментів та вмінь.

  • Довгий термін експлуатації. Якщо деревина була оброблена правильним чином, а зламані деталі будуть замінюватись своєчасно, то горщик з дерева слугуватиме Вам впродовж тривалого часу.

  • Низька ціна. Виготовляючи ящик для квітів з залишків деревини, які у подальшому Вам не знадобляться, витрачатись доведеться лише на кріплення та засоби для обробки виробу.

Попри всі плюси такого варіанту, є і деякі мінуси. Дерев'яний горщик для рослин при контакті з вологою може почати гнити або деформуватись. Проте якщо все продумати відповідним чином і під час виготовлення використовувати засоби обробки, які будуть захищати від вологи, то з такими проблемами стикатись не доведеться.

Дерев'яні горщики для квітів

Варіанти дерев'яних горщиків для квітів, які можна зробити своїми руками

  1. З колоди.

Такий виріб вдало підійде для інтер'єру будь-якої присадибної ділянки чи дачі, а сама технологія виготовлення є вкрай простою.

Перш за все необхідно підібрати колоду відповідно до розміру рослини. Чим більшою є квітка, тим більшим за діаметром має бути горщик. Варто все продумати таким чином, аби для розвитку кореневої системи рослини в виготовленій вами ємності було достатньо місця.

Користуючись пилкою, відрізаєте частину колоди, висота якої становитиме близько 40 см. Далі дреллю довжиною 25 см та діаметром приблизно 20 мм робите декілька отворів на однаковій відстані від стінок, а також декілька отворів у центрі колоди, руйнуючи тим самим серцевину дерева.

Після цього берете стамеску та оформлюєте ємність для грунту, видаляючи деревину з середини майбутнього виробу. Необхідно зробити це таким чином, аби стінки горщика були достатньо товсті та надійні, а краї – гладкими.

Виконавши це, далі Вам необхідно обробити внутрішню частину конструкції вологозахисними засобами, вистелити дно поліетиленом та засипати грунт.

  1. З дощок чи брусків.

Цей варіант є дещо складнішим, проте процес його виготовлення не займе багато Вашого часу.

Необхідні для роботи матеріали:

  • Бруски перетином 20х20 мм;

  • Дошки товщиною 10 мм;

  • Елементи кріплення (шурупи, гвіздки);

  • Столярний клей;

  • Засоби обробки деревини.

ящики для квітів

Купити ящики для квітів можна тут https://fairy-house.com.ua/ua/jaschiki-dlja-kvitiv.html

Варто врахувати, що товщина матеріалу повинна залежати від розміру рослини, яка буде розміщуватись в майбутньому горщику. Чим більшою є квітка, тим товстіші варто підбирати дошки та бруски.

Отже, початок роботи над виготовленням горщика полягає у тому, щоб зібрати каркас вазона у формі куба чи паралелепіпеда з брусків потрібного розміру. Після цього з дощок вирізаються деталі для дна та стінок горщика. Їх у свою чергу необхідно ретельно відшліфувати з внутрішньої частини. У дні за допомогою дрелі робиться декілька дренажних отворів. Користуючись шурупами, нижня та бокові панелі прикріплюються до каркасу горщика та проклеюються столярним клеєм для більшої надійності.

Після того, як клей висохне, вибір необхідно відшліфувати, покрити вологозахисним засобом та полакувати. Аби не нашкодити рослині, необхідно обирати тільки нетоксичні засоби обробки.

Після виконання всіх перерахованих вище пунктів на дно горщика вкладається шар дренажу (у вигляді керамзиту чи камінців), засипається грунт та пересаджується рослина.

Як висновок, можна сказати, що виготовити дерев'яні горщики для квітів своїми руками – справа не тільки творча та цікава, а й дуже корисна.

Та якщо Ви хочете мати у своєму будинку вазони у дерев'яних горщиках, а зробити їх власноруч у Вас поки що немає можливості чи натхнення, то зверніть увагу на нашу нову пропозицію! Ми пропонуємо своїм клієнтам купити дерев'яні ящики для квітів. Доступні ціни та широкий ассортимент задовільнить будь-якого господаря.