Всі батьки можуть пригадати як в дитинстві вони будували куріні, будиночки та інші затишні місця для ігор. Зараз такої необхідності вже немає, оскільки дитячий ігровий комплекс для дачі стане улюбленим місцем вашої дитини для розваг. Активне проводження там часу допоможе вашій дитині розвиватись не лише фізично, але й покращити увагу, логіку і абстрактне мислення.

Виробники дитячих товарів пропонують різноманітні варіанти ігрових комплексів для дітей. Давайте розберемось, якими вони бувають і на що варто звертати увагу при покупці.

дитячий ігровий комплекс для дачі

Дитячі ігрові комплекси для дачі: різновиди

Дитячі ігрові комплекси можуть мати різну комплектацію, в залежності від габаритів вашої дачної ділянки та потреб дитини. Найбільш популярними елементами для ігрових майданчиків являються:

  • Дитячі дерев'яні будиночки – дозволяють дітям мати власний затишний куточок для розваг. Можуть бути виготовлені у вигляді хатини, замку, піратського лігва, будиночка і т.д.;
  • Гірки – зазвичай мають невелику висоту і пологий спуск, заокруглений край та високі захисні борти аби захистити дитину від пошкоджень. Драбина обов’язково має поруччя, а на сходах установлюється покриття, що не допустить ковзання. Гірка може бути направлена на землю чи басейн;
  • Спортивне знаряддя – баскетбольні кільця, турніки, бруси, шведська стінка і інші пристосування для активного відпочинку;
  • Гойдалки – тарзанки, на пружині, маятникові, підвісні – ось лише невелика частина можливих варіантів;
  • Тунелі;
  • Батути;
  • Канати;
  • Містки;
  • Лавки та інше.

дитячі спортивні комплекси: як обрат

Дитячі спортивні комплекси: як обрати

Комплектація

Перше, з чого варто починати вибір ігрового майданчика для дитини – це кількість вільної території на вашій ділянці. Якщо на дачі достатньо просторо, то ви можете розглянути варіанти з більшою комплектацією, де є все необхідне і для активного відпочинку, і для спокійного дозвілля малюка. Такі конструкції зазвичай коштують немало, але і безліч можливостей інвентарю буде цікавити вашу дитину не один рік.

Якщо ж розміри ділянки не дозволяють установити об'ємні конструкції, то можна обрати невеликий, але просторий дитячий будиночок для дачі. Для дитини він стане тим самим особистим простором, де можна увімкнути фантазію на повну потужність, придумуючи різні сюжети для ігор.

Вік

Вибирати ігровий комплекс слід зважаючи і на вік дитини. Ігровий майданчик для малюка зазвичай складається з невеликою кількості невисоких елементів: пісочниці, маленькі гірки, гойдалки. З таких ігрових містечок діти виростають достатньо швидко, тому незабаром вам може знадобитись більш серйозний ігровий комплекс. Тому краще відразу підбирати більш універсальні варіанти, які охоплюють розваги для дітей різних вікових категорій.

Конструкція

Ще однією відмінністю дитячих ігрових комплексів являється їхня мобільність. Розрізняють збірні та статичні конструкції. Перевагою перших являється компактне зберігання у зимовий період, а також можливість установлювати додаткові елементи, розширюючи конфігурацію ігрового містечка.

Нерозбірні комплекси більш стійкі та надійні, але потрібно буде потурбуватись про їхній захист від непогоди у зимовий період.

Дитячий ігровий комплекс

Матеріали

Для виготовлення ігрових комплексів для дітей можуть використовуватись різноманітні матеріали. Найбільш поширеними являються дерево, пластик, нержавіюча сталь. Надавати перевагу краще всього варіантам, у яких гармонійно поєднуються різні матеріали, що дозволить отримати найбільш практичне та функціональне дитяче містечко.

Слідкуйте за тим, щоб всі вживані матеріали, фарби та покриття були безпечними, гіпоалергеними та екологічно чистими, адже мова йде, в першу чергу, про здоров'я вашої дитини.

Дитячий ігровий комплекс для дачі – чудовий спосіб забезпечити вашому малюку цікаве та різноманітне дозвілля. Головне – підбирати конструкцію відповідно до віку дитини і уважно слідкувати за безпекою та надійністю.