У мене є «шалена» (в хорошому значенні цього слова) подруга, котра просто не мислить свого життя без квітів. Вони оточують її всюди і завжди. Причому вона категорично не визнає зрізаних квітів, вважаючи їх убитими («Я не божок, мені жертвоприношення не потрібні», - заявляє вона на всі спроби подарувати їй букет).

Її дитяча мрія — вибратися з «хрущовки» - мала зовсім не меркантильне, а естетичне підгрунтя, адже фантазія малювала затишний будиночок, оточений якнайбільшою кількістю квітів. І знаєте, вона не лише здійснила свою мрію, але й, здається, перевершила саму себе. Кожного разу, збираючись до неї в гості, я очікую чергового дива, і мої сподівання не бувають марними.

Будиночок і справді невеликий, проте дуже затишний, за ним — фруктовий садочок з доглянутими невисокими деревами, котрі дуже пасують до загальної картини, на подвір’ї — мереживна альтанка, якою в’ються троянди, а навколо, звичайно, квітники, що цвітуть, здається, постійно. «Ну, і в чому ж справа, що тут дивного?», - запитаєте Ви. А справа... в ящиках і горщиках, у дерев’яних та глиняних, різної форми і розміру. У цій садибі вони усюди — в будинку, на терасі, в саду, на подвір’ї, в альтанці, і в них висаджені різні-різні рослини.

Перегляньте каталог дерев'яних ящиків від ТМ «Fairy House»

Талановиту натуру моєї невгамовної подруги не задовольняє статична картина, їй потрібен рух і постійна зміна декорацій. Щоб Ви розуміли, це не просто пересаджування квітів, а постійна кардинальна зміна стилю, навіть, можна сказати, філософії житла. Сьогодні — це оселя самітника, котрий намагається осягнути сенс буття, а вже наступного разу — карнавал і сонце. І все це великою мірою завдяки правильно підібраним контейнерам і рослинам.

Що ж такого в цих дерев’яних горщиках?

Поділюся деякими спостереженнями з приводу цього:

  1. Ящики можна пересувати, переставляти, підвішувати, декорувати, удосконалювати і т.д., тобто кожного сезону (або й частіше) Ваша садиба може бути іншою. Квіти в горщиках доповнюють звичайні клумби, надаючи їм об’єм (ними також можна замаскувати “прогалини” від квітів, що вже відцвіли). Вони гарно виглядають на сходах, вздовж доріжок, у зонах відпочинку. Завдяки мобільності, горщики з квітами неважко «переселити» на зиму у теплицю, на веранду чи в будинок.
  2. Вирощувати квіти у контейнерах неважко, вони не потребують особливого догляду (і їх не потрібно прополювати, як звичайні клумби!). Для квітників в ящиках ідеально підійде петунія, лобелія, віола, агератум, календула, бегонія, сальвія, айстри, чорнобривці, низькорослі сорти майорів, георгін, маргаритки, вербена, лаванда і багато інших (на ринку постійно з’являються нові сорти квітів, декотрі навіть дуже екзотичні).
  3. Контейнерами для квітів може бути що завгодно — пластикові горщики і ящики (дешево, зручно, але... не подобається мені пластик!), старі меблі (довго не прослужать, але оригінально), будь-який непотрібний посуд (хоча важливо все-таки дотримуватися якогось стилю), глиняні горщики (класика, але переставляти важкувато), дерев’яні ящики (дуже красиво, зручно, і вибір — величезний).
    Контейнери для квітів
  4. У горщиках та ящиках можна вирощувати «примхливі» квіти, створюючи для останніх необхідні умови (наприклад, дерев’яні горщики ТМ «Fairy House» оснащені системами збереження або відведення вологи). До речі, обов’язково зверніть увагу на ТМ «Fairy House», яка пропонує великий вибір стильних, якісно виготовлених дерев’яних горщиків і кашпо. Причому фахівці ТМ «Fairy House» з готовністю дослухаються до побажань покупців щодо розміру, кольору та функціональності виробів.
  5. І ще. У таких дерев’яних ящиках можна вирощувати не лише квіти! Ви можете посадити туди все, що забажаєте (городину, ягоди, фрукти, кущі і навіть дерева), значення має лише розмір ящиків (горщиків) та Ваша фантазія.
    дерев’яні ящики
  6. Для власного садочка чи квітника в дерев’яних ящиках ТМ «Fairy House» не потрібні великі площі і простір, його можна влаштувати на звичайному балконі, на невеличкій терасі чи веранді. Основне — бажання і трішечки знань (завдяки Інтернету, це не проблема).

А Ви готові спробувати здивувати себе та навколишній світ?