До створення дерев’яного будиночка, майбутніми власниками якого стануть дітлахи, необхідно підходити з особливою увагою та відповідальністю, адже він має бути побудований таким чином, щоб навіть під час дуже активних ігор малюки залишались у повній безпеці та відчували максимальний комфорт.

Де буде знаходитись будиночок?

Перш за все, необхідно підібрати надійне дерево, що слугувало б місцем для розміщення дитячої хатинки. Основою будиночка для дітей може стати лише дерево з великим стовбуром і гілками та глибоким корінням. Воно обов’язково повинно бути здоровим та міцним.

Перед початком будівництва слід переконатись у тому, що дерево не має захворювань та паразитів, оскільки ці фактори у майбутньому можуть дуже його пошкодити та послабити й стати загрозою для безпечного існування ігрового місця малюка.

Варто знати: Будиночок на дереві ви можете замовити у нас на сайті.

Дитячі хатинки частіше всього рекомендують розміщувати на таких деревах як бук, дуб, клен або ялина. Вони мають значні переваги порівняно з іншими видами дерев, оскільки відрізняються особливою міцністю та довговічністю.

Як розмістити хатинку?

де розмістити дитячий домік на дереві

Наступний крок – це вибір конкретного місця для будівництва будиночка. Воно цілком залежить від габаритів майбутньої хатинки. При здійсненні розрахунків варто враховувати діаметр стовбура самого дерева, а також особливості конструкції будиночка.

Закріпити платформу хатинки на дереві можна різними способами:

  • За допомогою шурупів. 

Цей варіант передбачає безпосереднє кріплення опорних балок будиночка до стовбура дерева. Така діяльність може пошкодити дерево, проте якщо використовувати правильні матеріали та робити все обережно, то можна обійтись без нанесення серйозної шкоди природі.

  • «Плаваючий» спосіб.

У цьому разі платформа хатинки розміщується на гілках дерева та додатково закріплюється спеціальними тросами та канатами. Цей варіант можна застосовувати лише до деяких видів дерев та для кріплення неважких невеликих будиночків.

  • Опорні стовпи. 

Цей спосіб кріплення будиночка полягає у наявності додаткових у конструкції хатинки опор, що не кріпляться до стовбура, а вкопуються у землю поряд з ним. Такий спосіб є чи не найбільш надійним та безпечним, тож часто використовується майстрами при будівництві дитячих будиночків.

Як дитина буде діставатись до хатинки?

Різноманітними можуть бути і варіанти доступу до дерев’яного дитячого будиночку на дереві. Шлях для наземних відвідувачів до входу в хатинку залежить від конструкції власного «житла» дітлахів, висоти, на якого воно розміщено та фантазії самого майстра.

Дістатись до будиночку можна:

  • По мотузковій драбині; 

Її можна просто та легко виготовити, прикріпивши до двох мотузок низку коротких, розміщених одна під одною, сходинок, що сягатимуть землі. Користуватись такою драбиною можуть лише діти від 6 років, оскільки через хиткість підйом по ній для маленьких дітей може загрожувати падіннями та травмами.

  • По фіксованій драбині;

Це драбина стандартного типу, яка характеризується особливою надійністю та стійкістю. По ній підйом до будиночка на дереві буде комфортним та безпечним навіть для маленьких дітлахів.

  • Фіксований сходовий марш.

Такий варіант драбини, додатково доповнений перилами з обох боків, стане максимально безпечним шляхом підйому до дверей дитячого будиночка на дереві.

Де купити дерев’яний будиночок для дітей?

ТМ «Казковий будиночок» пропонує широкий асортимент хатинок для дітей різного віку. Ознайомитись з представленими варіантами ви можете у каталогах на нашому сайті. Ми завжди готові подарувати радість та щастя вашому малюку!