Прикраса садової ділянки або лоджії - невід'ємна частина благоустрою приватного будинку або квартири. Щоб отримати гарний результат, який буде радувати око, необхідно підібрати оригінальні рослини для висаджування в підвісні горщики. Розглянемо ТОП 10 найпоширеніших звисаючих квіток для саду та будинку.

Cоковиті петунії

петунії

Петунії - найбільш поширені квіти для висаджування в висячі горщики. Вони полюбилися квітникарям через оригінальну кольорову палітру, поєднанням декількох відтінків в одному виді культури. Підтримка гарної форми, тривале цвітіння (аж до перших морозів) роблять петунію лідером серед флористичних представників. За рослинами легко доглядати, вони відрізняються швидким розростанням, приховуючи краю підвісних горщиків. Підходять як для вирощування на вулиці, так і розміщення на балконах.

Ніжні бегонії

бегонії

Бегонія не настільки багатогранна в колірну розмаїтість, найчастіше зустрічається насиченого червоного відтінку або коралового. Форма рослини нагадує тендітну хризантему. Для висадки підходять дерев'яні ящики для квітів, вазони або кашпо.

Важливо! Рослина не любить сонячні ділянки, прямого попадання ультрафіолетових променів, тому зазвичай його розташовують в легкій півтіні.

Витончена діхондра

дихондра

Діхондра не здатна здивувати рясним цвітінням, бутони з'являються періодично, але вони відрізняються непоказністю, тьмяністю, непомітністю. Культура стає чудовою прикрасою будь-якої ділянки завдяки унікальним листочками сріблясто-зеленого відтінку. Їх довжина іноді досягає до 150 см. Рослини люблять тепло, часто висаджуються на незасклених терасах. На зимовий час вазон заносять в приміщення.

Яскрава вербена

вербена

Вербена - назва трав'янистої квітки, яка обдаровує своїми бутонами, починаючи з ранньої весни, закінчуючи осінніми холодами. Найчастіше культуру вирощують в якості однорічного рослини, але вербена характеризується прекрасної зимівлею.

Для висаджування підбирають акуратні контейнери підвісного типу, з розрахунком, що стебла будуть звисати на 1 метр вниз. Також обов'язково враховують, що вербена досить швидко розростається. Листочки культури волохаті і щільні, а квітконоси бувають синього, червоного, рожевого, фіолетового відтінків.

Мініатюрна бакопа

бакопа

Бакопа - широко поширене багаторічна рослина в Європейських державах. Культура стелиться, кучерява, красиво тримає форму. Довжина тинів - до 100-150 см, листочки відрізняються характерним оливково-зеленуватим відтінком. Цвітіння нагадує морські хвилі. Всі бутони розкриваються практично одночасно, а потім так само і обпадають. Потім відразу ж розпускаються нові квітки. Це гарантує цвітіння бакопи протягом всього літнього сезону.

Важливо! На зимову пору рослину рекомендується ховати в теплі приміщення або підвали.

Витончена віола

віола

Віола або як ще називають «братки» - дуже популярна рослина в оздобленні садової ділянки. Завдяки появі нових ампельних сортів, культура зможе прикрасити балкони і лоджії своїм рясним цвітінням. Садівники цінують віолу за:

  • багату і різноманітну забарвлення,
  • її декоративність;
  • легкість в догляді.

Рослина абсолютно не вимоглива, прекрасно відчуває себе і під сонячними променями, і в тіні. Цвіте з травня по серпень.

Строката лобелія

лобелія

Лобелія - ​​різновид з сімейства Колокольчикова. Культура багаторічна, хоча садівниками зазвичай використовується в якості однолітки. Відрізняється густо розташованими листочками з характерним блиском. Квіточки дуже мініатюрні, але помітні завдяки строкатому фіолетовому, бузкового, пурпурного або блакитнуватому відтінку.

Неймовірна фуксія

Родзинка фуксії - оригінальна форма квіток, яка нагадує витончені дзвіночки або танець вишуканих балерин. Зустрічаються рослини з фіолетовими, блакитними бутонами, але найпоширеніші сорти - червоні з білим відтінком. Садівниками цінується за тривалість цвітіння, декоративність і невибагливість у догляді.

Невибаглива настурція

настурція

Настурція зустрічається як плетуться, так і прямостоящих сортів. Але і ті, і інші, дивують тривалим цвітінням (до настання морозів). Квіточки рослини зазвичай помаранчевих, червоних, жовтих відтінків. Головне правило при догляді - своєчасний полив культури.

Чудова кампанула

кампанула

Це витончена трав'яниста багаторічна культура, яка відрізняється листям світло-зеленого відтінку, густими суцвіттями. Найчастіше зустрічаються кампанули з фіолетовими пелюстками. Для розміщення культури вибирають сонячні ділянки. Перевага рослини - взимку воно прекрасно доповнить підвіконня в кімнаті, а влітку займе гідне місце на балконі.

Секрети догляду за підвісними рослинами

Щоб підвісні квіти радували своїм прекрасним видом, скористайтеся деякими рекомендаціями:

  • Вибираючи підвісні горщики, враховуйте міцність кріплення. Воно повинно витримати не тільки рослину, але і тяжкість, що виникла після поливу.
  • Для зрошення ампельних культур рекомендується застосовувати спеціальну лійку з довгим носиком. Це гарантує зручність процесу.
  • Крім звичайного поливу рекомендується проводити обприскування рослин за допомогою пульверизатора. Процедуру виконують у вечірній час.

Для досягнення рівномірної форми рослини, його потрібно час від часу повертати до сонячних променів. Дотримуючись всіх цих правил, вдасться гармонійно прикрасити сад або балкон за допомогою оригінальних підвісних рослин.