Подарувати своїм дітям щасливе дитинство з незабутніми іграми дуже легко. Сьогодні батькам представлений настільки широкий вибір товарів для дітей, що очі розбігаються, а гаманець миттєво порожніє. Але у магазинів іграшок немає одного - теплоти й любові, які батьки закладають у свої старання, роблячи подарунки дітям своїми руками. Без сумнівів, найкращим подарунком стане ніщо інше, як будиночок, в який дитина зможе помістити весь свій фантастичний всесвіт. Як зробити дитячий будиночок своїми руками, і які вони бувають?

Інструменти і матеріали

При виборі матеріалів необхідно звернути увагу не тільки на їх ціну і якість, але і на екологічність, адже здоров'я дітей - найважливіше. Далеко не всі матеріали придатні для використання у виробництві дитячих меблів та іграшок. До таких матеріалів відносяться плити, з вмістом емісії формальдегіду класу Е2 (ДСП і фанера). Найбільш оптимальними будуть масиви натурального дерева, МДФ або картон. З урахуванням всіх правил безпеки, при будівництві необхідно використовувати фугований матеріал і ретельно обробляти всі кути, так діти не отримають скалок і подряпин. А щоб будиночок був стійким і прослужив дітворі якомога довше, починаючи з підстави, регулюйте та вирівнюйте його рівнем.

Що ж стосується фарби, то для дитячих дерев'яних будиночків варто вибирати найбільш безпечну та екологічно чисту з них. До таких відносяться фарби на водній основі, оскільки вони абсолютно нешкідливі для людини, і так звані масла-воски. Останні, до речі, дозволені для фарбування дитячих іграшок, що дає гарантію якості та відсутності шкідливих компонентів.

Який вибрати?

З усього розмаїття варіантів будиночків для дітей, кожен має свої привабливі сторони. Давайте ж розберемося, що, де і для кого. Дитячий будиночок для дачі - найпопулярніший тип подібних споруд, адже плюсів у ньому багато - і малюки на свіжому повітрі, і красиво, і робочий простір не займають. Звичайно, для хатинки, яка буде постійно перебувати під впливом навколишнього середовища, необхідно міцне підґрунтя та надійний матеріал (тут незамінним буде масив і МДФ). Але якщо ж ви хочете зробити дитячий будиночок своїми руками з картону, то варто врахувати деякі нюанси:

  • Картонний палац можна розмістити тільки всередині приміщення;
  • Найкраще використовувати міцний гофрований картон;
  • Для сильного каркаса варто пошукати картонні труби, так будиночок буде надійним і безпечним;
  • Не забувайте про прикраси, адже саме цей варіант можна розмалювати самостійно.

Ігри з душею

Як зробити дитячий будиночок ви вирішите самі, а ось його подальша експлуатація - справа вашого чада. Не забувайте, що будиночок - це не просто іграшка, але також і місце, в якому дитина буде розвивати самостійність і відповідальність. Дайте йому можливість самому облаштувати й прикрасити нову оселю. Казковий замок, пекарня, залізнична станція, школа - все це може поміститися в ньому, вам потрібно лише підіграти своїй дитині. Ви можете купити дитячий будиночок або зробити його самостійно - це завжди буде чудовим подарунком.